28.12.15

Kitap : Neler Okudum?

Uzun bir aradan sonra merhaba!
Ev yenileme ve birtakım internetteki sorunlar nedeniyle bu ara ne yazıkki film ve dizi izleme rutinlerim bir hayli aksadı. O yüzden bu dönem benim için daha çok okuma ağırlıklı oldu. Film ve dizi izlemeye ara verince şu anda resmen izlemek için bir şeyler seçemiyorum :) Bunu da takip etmeyi çok sevdiğim, uzun zamandır yazılarını okuyamadığım bloggerlardan depolayacağım gibi gözüküyor :)

Bu sürede neler okudum ?


*Satranç - Stefan Zweig
Ufacık, tefecik bu kitabı bir türlü elime alıp okuyamamıştım. Bir oturuşta sizi içine alan ve sonunu merak ettiren uzun bir öykü den oluşuyor Satranç. Stefan Zweig ile de tanışmış oldum, bu anlatımından sonra ilk kitap siparişimi verdiğimde diğer kitaplarını da edineceğim!

*Mülksüzler - Ursula K. Le Guin
Uzun süredir okumaktan korktuğum bir kitaptı Mülksüzler. Belki yanlış zamanda gidip geldim okumak için bilmiyorum, ama kesinlikle en doğru zamanlamamda okumuşum, ve çok beğendim! Ütopik bir roman, Annares ve Urras isminde iki gezegen bulunmakta, Annares Odocu anarşistlerden, Urras ise kapitalist ve devletçilerden oluşmaktadır. İki gezegenin birbiriyle hiçbir iletişimi yoktur ve ana karakterin Annares'li Shevek'in fizik dalında araştırma yaparken, Urras'a gitmesiyle birbirlerinden ne kadar farklı düzenle idare edildiğine şahit oluyoruz. Kendi bulunduğumuz düzeni de sorgulatacak, akıcı bir dille yazılmış bir roman. Mutlaka okuyun!

*Fahrenheit 451- Ray Bradbury
İtfaiyicelerin yangını söndürdükleriyle değil, etraflarındaki kitapları yakmakla görevli oldukları bir çağdayız. İnsanların sadece televizyon seyrederek vakitlerini geçirdikleri, sorgulamadıkları bir dönem. Burada itfaiyicimiz Montag, bir kitabı yakmayıp, onu merak ediyor ve kitap bu şekilde ilerliyor. Güzel bir distopya, tavsiye ediyorum!

*Mesela Saat Onda-Engin Gençtan
Okuduğum en değişik kitaplardan biri diyebilirim. İlk defa okuduğum bir yazar, dilini çok sevmekle birlikte, karakterleri fazla ve karışık buldum. Fakat, çok ilginç bir zekayla yazıldığı kesin!

*Karasevdalılar- Javier Marias
Maria isminde bir kadın, her sabah işe gitmeden aynı kafe de kahvaltı yapar ve hergün onunla aynı kafede karı-koca bir çift de kahvaltı yapmaktadır. Onları uzaktan gözlemler ve ister istemez bir yakınlık duymaya başlar. Fakat adam bir cinayete kurban gider ve Maria bu olayın perde arkasını araştırırken bulur kendini. Güzel bir kitap fakat, ben okurken biraz sıkıldım.

Benim okuduklarım bu şekildeydi. Siz bu aralar neler okudunuz ?
Mutlu Haftalar!

6 yorum:

  1. Satranç şu an da kargoda umarım ben de beğenirim...

    YanıtlaSil
  2. Bir solukta okuyacağınıza eminim, kargonuz gelir gelmez başlayın :)

    YanıtlaSil
  3. ay son zamanlarda ben de güzel kitaplar okudum, birkaç tane tavsiye edeceğim :)
    talihsiz kadın- richard brautigan
    oz büyücüsü - l. frank baum
    m treni - patti smith

    sizin okuduklarınızın da hepsini zaman zaman duydum ama hiç birini henüz okumadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel tavsiyeleriniz için :)
      Patti Smith'in kalemini çok seviyorum, m treni'ni de alamamıştım bir türlü, yeni kitap siparişimde sepetime ekleyeceğim :) Richard Brautigan'ı ise hiç duymamıştım, meğersem beat edebiyatının en önemli yazarlarındanmış, en kısa zamanda okuyacağım :)

      Sil
  4. Satranç benim de bu ay okuduğum bir kitap. Nedense bana ağır, anlaşılması zor bir kitap gibi geliyordu. Bu yüzden okumayı sürekli erteliyordum ama elime aldığımda kitap su gibi aktı. Çok beğendim. Hatta bu yıl en çok sevdiğim kitaplar listeme de aldım. Bir dahaki kitap alışverişimde ben de kesinlikle Stefan Zweig'in diğer kitaplarını alacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum size, bunca zamandır okumayı ertelememin sebebi bu kadar ince bir kitapsa kesin ağırdır diye korkumdur. Ama okuduktan sonra yanıldığımı anladım :) "Bir Kadının Hayatından 24 Saat" isimli Zweig'ın kitabını bi hayli ilginç bularak, sipariş ettim en yakın zamand başlıyacağım :)

      Sil