4.8.15

Minoa Cafe Bookstore



Merhabalar!
Her ne kadar çoğu kitaplarımı internetten sipariş versem de, kitap evlerini gezmek başlı başına hobim diyebilirim. İnternet sitelerinde, %20- 30 daha uygun fiyatlı oldukları için, genelde kitap evlerinde beğendiğim kitapların isimlerini not alıyor,  keyifli vakit geçirmeye çalışıyorum. Ya da o gün kendimi ödüllendirmek istiyorsam, en fazla birkaç kitap alıp çıkıyorum. ( Genelde toplu kitap siparişleri veriyorum) Özellikle zincirleşmiş, her yerde şubeleri olan kitapçıları  gezmek yerine, sahiplerinin göz bebekleri olan özel kitap evlerini araştırıp bulmaya çalışıyorum. 
Tam da böyle bir günde karşıma çıkıyor Minoa. Kendisi Akaretler Süleyman Seba Caddesi'nde bulunmakta. Dışarıda minik de bir kafesi var. Klasik yayın evlerinin yan yana dizilmiş görüntüsünün aksine, Minoa'da kitaplar karışık dizilmiş. Bu bile benim çok hoşuma gitti. Birden çok farklı bir türle, farklı bir kitapla karşılaşabiliyorsunuz. Beni büyüleyen taraf ise, alt kısmı. Adeta kitap mahzeninde geziyormuş hissine kapılıyorsunuz. Bir o kadar sessiz ve zamanın donduğu yer sanki!






Her köşe o kadar ince düşünülmüş ki. Her yerde ayrı bir ayrıntı var. Bunu merdivenlerden çıkarken görüyorsunuz. Yazarlar ve ünlü sözleri basamaklara iliştirilmiş. 

Haftasonu kitapların içinde kaybolmak ve birer fincan kahve içmek için ideal bir yer. Sizin böyle sevdiğiniz kitap evleri / kafeler var mı? Paylaşırsanız çok mutlu olurum. 
Mutlu günler!

Adres: Vişnezade Mahallesi, Süleyman Seba Caddesi, Park Apartmanı, No 52/A, Beşiktaş, İstanbul.

7 yorum:

  1. Merhabaa , Kayra ne güzel isim ne güzel bir header :) ay çiçekleriyle kafayı bozdum şu aralar evde yetiştirsem de koca koca sarı bir papatya her gün günümü aydınlatsa diye düşünüyorum , neyse neyse yazıya dönelim, ne kadar güzel bir kitapçıymış hangi ilde olduğunu söylememişsiniz bir heves baktım malesefe diğer güzel mekanlar gibi bu da istanbuldaymış.Bizim yerimize de bolca gidersiniz artık ne napalım :)
    çoğunlukla hangi siteden alıyorsunuz kitaplarınızı ?

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar :)
    Vakit ayırıp yorum yazdığınız için çok teşekkürler, blogum yeni olduğu için çoğu zaman kendi kendime konuşuyormuşum gibi hissediyordum :)
    Minoa dediğiniz gibi İstanbul'da ne yazık ki. Keşke böyle yerler çoğalsa da, daha fazla gidebilsek :)
    Kitaplarımı çoğunlukla babil.com ' dan ve idefix'den alıyorum. d&r 'ın da mail haber listesine üye olmanızı öneririm; bazen haftanın fırsatı / indirimli yayınevi gibi kampanyaları oluyor. Ne zamandır almak istediğim "Otostopçunun Galaksi Rehberi" (60 tl) olan kitabı, mailime düşen haberle 30 lira gibi korkunç bir indirimde aldım bir ay önce :)
    Başlığımla içinizi açabildiysem ne mutlu bana!
    İstanbul'a yolunuz düştüğünde bir gün mutlaka uğramaya çalışın Minoa'ya,
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babil'den hiç almadım orayı da deneyeyim bi:) dr da niye bana hiç böle indirimler denk gelmiyo yaa indirime girsin diye gözünün içine baktığım kitaplar var
      İstanbula yolum düşmese bile bloğunuza yolum düşer artıkın :)

      Sil
  3. baksanaaa rollo may yaratma cesareti çok ama çok çok önemli bi kitap yaaa :)

    bloguma hoşgeldin. görüşürüz kiiii yineee. ay dur seni tanıştırayım arkadaşlarımızaaa :)

    YanıtlaSil
  4. Hoşbuldum! Çok teşekkürler misafirperverliğin için :)
    Bahsettiğin kitap uzun zamandır okuma listemde, doğru zamanı bekliyorum başlamak için; belki bu yaz okuma zamanıdır.

    YanıtlaSil
  5. Ay ne kadar güzel bir yermiş burası! Not alacağım bir kenara. İstanbul'a gidince de arkadaşlarımın başına ekşiyeceğim götürün beni buraya diye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'a gittiğinde mutlaka uğramalısın, gerçekten büyülü bir yer. Ben burada yaşlanabilirim dedim gezdiğimde :) Bu arada çizgi roman seviyorsan, muazzam bir arşivleri var:)

      Sil