7.8.15

Film Önerileri

Merhabalar!
Böyle bir başlıkla, daha önce inceleyemediğim, özet yazmakta biraz üşendiğim filmlerin içinden hoşuma gidenleri seçip kısa kısa yayınlamaya karar verdim. Önerdiğim filmler, sizinde haftasonu için keyifli vakit geçirmenizi sağlarsa ne mutlu bana!

Sunshine Cleaning
-2008-
Christine Jeffs


Çok sevdiğim, izledikten sonra hemen anneme izlettiğim bir film! İki kız kardeşin hayatlarına gidiyoruz. Kocasından ayrılmış, bir oğlu olan Rose (Amy Adams) mutlu olmadığı bir işte çalışmaktadır. Bir süre sonra, Rose ve kız kardeşi Norah (Emily Blunt) birlikte çalışmaya başlarlar, fakat yaptıkları iş çok da sıradan bir iş değildir. Son zamanlarda izlediğim en iyi dram diyebilirim. Gerek Emily Blunt gerekse Amy Adams o kadar güzel can vermişler ki rollerine. Bir yandan hüzünlendiren, bir yandan da gülümseten bir film. İzlemenizi şiddetle önermekteyim!


Clouds of Sils Maria
-2014-
Olivier Assayas


Bol diyaloglu bir film. V (Kristen Stewart), 40'lı yaşlarına yaklaşmış Maria (Juliette Binoche)'nın asistanlığını yapmaktadır. Maria, 20li yaşlarında oynadığı oyunu, yeniden canlandırmak için çalışır. Ancak bu sefer, başka bir karakteri canlandırması istenir. Bunu yapmaya çabalarken V ile Maria'nın uzun sohbetlerini, doğa yürüyüşlerini izliyoruz. İzlenesi bir film.


While We're Young
-2014-
Noah Baumbach


Beklentimi tam anlamıyla karşılamamış bir film aslında. Belki Ben Stiller faktöründen, belki yönetmen faktöründen, çok daha güzel bir film beklediğim için, bilmiyorum. Ama  bence pazar günü tamda kahvaltıyla gidecek olan bir film, kötü değil asla. Filmin konusuna gelirsek, orta yaşlarına gelen Josh (Ben Stiller) ve karısı Cornelia (Naomi Watts) kendilerinden yaşça küçük bir çiftle tanışırlar. Etraflarındaki arkadaşlarından sonra bu çiftle yaptıkları aktivitelerle kendilerini yenilenmiş hissederler. Sonrasında olayların rengi bir hayli değişir. Bundan sonrası sizin! 

*Mutlu Haftasonları*


4 yorum:

  1. Tam haftasonuna yakışır filmler olmuş :) içlerinde izlemeyi isteyipte ertelediğim sanırım daha fazla ertelememeliyim artık erteledikçe liste uzuyooor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleyin mutlaka, umarım hoşunuza gider :)

      Sil
  2. Hepsini merak ettim ama en çok ikinci filmi. Hemen listeme ekleyeyim, bu yıl içinde izlemeyi başarırım umarım ahah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bense Sunshine Cleaning'e öncelik ver, abartısız,sade bir dram. Zaten çok uzun değildi film, umarım beğenirsin :)

      Sil