19.9.15

Film : Before We Go


-Before We Go-
Dir: Chris Evans
-2014-

Uzun zamandır izlediğim her filmi şaşırtıcı şekilde beğeniyordum. Sinemada seyrettiğim Before We Go ise bu seriyi biraz bozdu sanırım. Genelde bir filmi izlemeden önce, izleyenlerin yorumlarını dikkate alıyorum, (blogda fikirlerimi paylaşmak da en büyük amacım) tabi herkese göre beğenip, beğenmemek değişiyor. Bu filme gitmeden öncede Before Sunrise / Before Sunset 'e çok benzetildiğini, filmin çok güzel olduğunu okudum. Daha bir hevesle gittim anlayacağınız. Ama benim hissettiklerim çoğunluğunun bir hayli zıttı. Bir kere Before Sunrise ve Before Sunset'teki gibi asla güçlü diyaloglar yoktu. Ethan Hawke ve Julie Deply'nin müthiş uyumu ve izlerken gün bitmesin, o ayrılık sahnesi yaşanmasın diye seyrettiğimiz o akıcılığı Before We Go'da yaşayamadım. İki ana karakter arasındaki uyum bana nedense bir türlü geçemedi. Kadın-erkek ilişkilerinin yansıtıldığı filmleri seviyorum ancak temeli sağlam diyaloglarla doldurulduğunda. Before We Go'da eksik bulduğum nokta bu oldu.


Kısaca özet geçecek olursak
Nick (Chris Evans) New York'a, ertesi gün yapılacak müzik seçmeleri için gelmiştir ve tren garında trompet çalmaktadır. Brooke (Alice Eve) ise neredeyse hayatındaki en kötü günü yaşamaktadır. Çantasını çaldırmış ve Boston'a gidecek son treni kaçırmıştır. Brooke trene yetişmeye çalışırken düşürdüğü telefonu gören Nick, telefonu Brooke'a vermesiyle tanışmaları başlar. Brooke evlidir ve ertesi sabah kocasından önce Boston'daki evine mutlaka ulaşması gerekmektedir bu nedenle Nick, Brooke'a yardım etmek için elinden geleni yapmaya çalışır. İlk başlarda haklı olarak Brooke, Nick'e pek güvenemez, fakat sonra New York sokaklarında turladıkça, Nick'e ısınmaya başlar. Saatler ilerledikçe, Nick ve Brooke'u daha yakından tanımaya başlıyoruz ve sonu seyirciye bırakılmış bir sonla karşılıyoruz.
Not: Bu arada film, Chris Evans'ın ilk yönetmenlik deneyimiymiş.
Siz bu filmi izlediniz mi, fikirleriniz neler merak etmekteyim!
Mutlu Günler*

4 yorum:

  1. izliycam taam sırada. bak, love, rosie de hoş romantik :) bende film listeleri var, ordan bak işte canın çekince :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Love, Rosie'i izlememiştim, hemen not ettim, şöyle hafif bir film izleyesim var:) Kurcalayacağım blogunu, teşekkürler* :)

      Sil
  2. uzun bir süre romantik komedilere "arabeks müzik" muamelesi yaptıktan sonra müptelası olan biri olarak filmi beğendim ben açıkçası. sıkılmadan izledim. sevdiğim başka bir film daha vardı. belki bunu sen de seversin :)
    Man Up (2015)- ingiltere

    YanıtlaSil
  3. Önerdiğiniz filme baktım eğlenceli gözüküyor, izlenecekler listeme de aldım, en yakın zamanda izleyeceğim, çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil